De mooiste spots van Thailand

Van glinsterende tempels en mysterieuze grotten, tot verborgen baaien en uitgestrekte nationale parken. Zoveel redenen waarom het wondermooie Thailand het land van de glimlach genoemd wordt. Lieven Bossaert van verre-reizen-specialist Travelworld bezocht deze bestemming al verschillende keren en toont je graag zijn favoriete plekjes.

Bruisende hoofdstad Bangkok

Wat Lieven betreft is Bangkok hét epicentrum van Zuidoost-Azië. Een bruisende hoofdstad met een overdosis aan bezienswaardigheden, van tempels en paleizen tot marktjes en Michelinrestaurants. Of zoek de rust op langs minder bewandelde paden. Zoals een fietstocht met Nederlandstalige begeleiding langs de Chao Phraya-rivier, langs oude wijken en plaatsen waarvan je het bestaan niet eens kende.

Overnachten op de Kwai-rivier

Dieper de natuur in. In het veelzijdige landschap van Kanchanaburi geniet je van avontuurlijke activiteiten en nationale parken. Overnachten op de Kwai-rivier? We kennen hier verschillende drijvende hotels en lodges naar elk budget. Een treinrit op de Bridge On The River Kwai, bekend van de gelijknamige film, maakt een tripje door Kanchanaburi compleet.

Ayutthaya & Chiang Rai

Een trekpleister die veel reizigers ten onrechte overslaan: Ayutthaya. De voormalige hoofdstad is een Unesco werelderfgoedsite met honderden en honderden eeuwenoude tempels en ruïnes. Mag het iets recenter? De sierlijke, witte tempel van Chiang Rai werd gebouwd in 1997 en is zelfs nog niet helemaal af. Tragische, historische scènes worden afgewisseld met popcultuur zoals beeltenissen van Michael Jackson en Spiderman.

Olifanten spotten

De tijd dat toeristen op de rug van een olifant poseerden is gelukkig (bijna) voorbij. In de vele diervriendelijke opvangcentra waar verwaarloosde olifanten opgevangen worden, kom je op een verantwoorde manier in contact met deze indrukwekkende dieren. In Kui Buri National Park bij de Birmese grens kan je trouwens wilde kuddes olifanten spotten.

Oude stadskern Chiang Mai

De leukste stad van Noord-Thailand volgens Lieven is het levendige Chiang Mai. Fantastische marktjes, restaurant, bars en tempels maken de oude stadskern supergezellig. Ook de regio rond de stad is het ontdekken waard. Watervallen, heuvels, bossen en zelfs de hoogste berg van Thailand. Jezelf verrassen? In de prachtige bergdorpjes kan je logeren in tal van bijzondere accommodaties. Een ware verademing en een schitterend contrast met het drukkere stadsleven.

Archipel Koh Chang

Eerder op zoek naar zon, zee en strand? De lange zandstranden van Phuket kent iedereen wel, maar er zijn ook eilandjes waar je het gevoel hebt als eerste aan te komen. Een van onze absolute favorieten: Koh Chang. Een archipel van wel meer dan 50 eilanden, waarvan de meeste onbewoond. Relaxed, paradijselijk en bovendien heel betaalbare luxe. De ideale afsluiter voor je ontdekkingsreis door Thailand.

Meer reisinspiratie in ons magazine OpVakantie!

Deze en andere reisreportages lees je in ons inspiratiemagazine OpVakantie!. Van vakantiehuizen voor een onvergetelijke gezinsvakantie tot absolute tophotels om jezelf helemaal te verwennen. Van gekende vakantiebestemmingen tot verrassende aanraders, kortbij en ver weg.