Groepsreis Egypte 2025: In het spoor van de farao’s

€ 3.927 p.p.

11-daagse groepsreis Luxor, Caïro & Nijlcruise. 7 – 17 februari 2025. Alles inbegrepen: Vluchten, cruise, gids, toegangsgelden, overnachtingen en volpension (behalve op de eerste dag)

9 - 19 februari 2024
€ 3.927 p.p.
Begeleiding met Egyptische gids en Sophie Vyncke
11-daagse groepsreis Luxor, Caïro & Nijlcruise
Een authentieke cruise op de Nijl aan boord van een dahabieh
Aandacht voor minder druk bezochte historische sites
Culturele hoogtepunten: Vallei der koningen, Karnak, piramides van Giza, Aswan & Nijlcruise
Overnachtingen Luxor en Caïro in topaccommodaties

9 Februari

Brussel – Luxor (B)

Vlucht naar Luxor via Cairo.

Ontvangst op de luchthaven en assistentie van onze lokale agent voor de immigratieformaliteiten (visum inbegrepen).
Onthaal en transfer naar jullie hotel. Overnachting in Luxor in hotel Sofitel Pavillon Winter 4* – Garden Rooms

10 Februari

Luxor (B)

Vrije dag om Luxor op eigen houtje al even te verkennen.

11 Februari

Luxor (B, L, D)

Dagprogramma met jullie privé gids.

Vroeg in de morgen breng je een bezoek aan de elegante tempel van koningin Hatshepsout te Deir el Bahari, gelegen aan de westelijke oever.

Aansluitend verkennen jullie de gigantische en kleurrijke graven van de Vallei der Koningen, waar je de kleurrijke graven gaat bezoeken. Het middagmaal wordt voorzien in een traditioneel lokaal restaurant.

Bezoek aan Deir el Medina, het minder bezochte, maar zeer interessante dorp van de ambachtslui. De fresco’s geven er een mooi beeld van het alledaags leven van de oude Egyptenaren. Bezoek aan de tempel van Ramses III in Medinet Habu en terugkeer naar het hotel in Luxor.

12 Februari

Luxor – Esna (B, L, D)

Dagprogramma met jullie privé gids.

Na het ontbijt, brengen jullie een bezoek aan de tempel van Karnak, één van de grootste religieuze bouwwerken ooit gebouwd. Tips : de beste tijd om de tempel te bezoeken is vroeg in de morgen. Transfer naar Esna. Bij aankomst in Esna bezoeken jullie de kleine Grieks-Romeinse tempel, waarvan de zuilenhal nog in zeer goede staat is. Na het bezoek gaan jullie aan boord van de dahabiah. Dit is meteen het begin van een wondermooie boottocht langs prachtige landschappen. Het kleinschalige karakter van de boot, het comfort aan boord en de gastvrije bemanning staan garant voor een unieke belevenis. Avondmaal en overnachting aan boord.

13 Februari

El Kab – Edfou – Ramadi (B, L, D)

Na het ontbijt aan boord bezoeken jullie de weinig bezochte, maar bijzondere archeologische site van El Kab. Men vindt er vier prachtig gedecoreerde graven uit het Nieuwe Rijk. Vervolgens varen jullie verder naar Edfou en kunnen jullie genieten van het middagmaal aan boord.

Bij aankomst in Edfou, transfer in een koets naar de imponerende Ptolemeïsche tempel gewijd aan Horus. Dit is één van de grootste en best bewaarde tempels van Egypte. Na het bezoek aan de tempel, keren jullie terug aan boord en zetten jullie de tocht verder. Overnachting aan boord aan de oever van een klein eiland ten zuiden van Edfou.

14 Februari

Ramadi – Gebel Silsila (B, L, D)

Bij het ochtendgloren genieten jullie van de prachtige landschappen en de wonderbaarlijke fauna langs de oever met onder andere kamelen, waterbuffels, zilverreigers en ijsvogels. Rond de middag meren jullie aan bij de indrukwekkende site van Gebel Silsila, de grootste zandsteengroeve uit de faraonische tijd.

Jullie verkennen de site te voet, en ontdekken er onder andere de galerieën, de talrijke inscripties, gedecoreerde graven en de kleine rotstempel van de Farao Horemheb. Daarna terugkeer aan boord voor het avondmaal, met zicht op de verlichte tempel. Werkelijk magisch!

15 Februari

Gebel Silsila – Kom Ombo – Daraw (B, L, D)

Jullie zetten de boottocht verder tot aan de site van Kom Ombo. Bij aankomst brengen jullie een bezoek aan de dubbele tempel, gewijd aan de goden Horus en Sobek. De boottocht wordt verdergezet en het middagmaal is voorzien aan boord. In de late namiddag meren jullie aan in de omgeving van het dorp Daraw, te midden van de ezels en waterbuffels. Jullie bezoeken er de zeer authentieke dromedarissenmarkt. Aansluitend terugkeer naar de boot voor het avondmaal.

16 Februari

Aswan (B, L, D)

’s Morgens bereiken jullie Aswan. Verkenning van het prachtige eiland Philae waar zich de beroemde tempel gewijd aan de godin Isis bevindt. Deze tempel werd volledig ontmanteld tijdens de bouw van de dam, en later terug opgebouwd. Vervolgens bezoeken jullie de grote dam, van waar jullie een mooi uitzicht hebben op de waterval en het Nassermeer. Avondmaaltijd en overnachting aan boord.

17 Februari

Aswan – Caïro – Gizeh (B, L, D)

Transfer naar de luchthaven van Aswan en vlucht naar Cairo. Transfer naar Gizeh. Ontdekking van de piramiden van Gizeh
(Cheops, Chephren, Mycerinos) en de Sfinx.
Overnachting in Gizeh in hotel Steigenberger Pyramids – Standard Rooms

18 Februari

Gizeh – Dashur – Saqqara – Gizeh (B, L, D)

Vertrek met jullie privé gids naar de site van Saqqara, de belangrijkste begraafplaats van het Oude Rijk, waar ligt de Trappiramide van de farao Djoser (de oudste piramide ter wereld), en veel prachtige privégraven waarin jullie zien heel wat schilderingen die het dagelijkse leven uit deze periode uitbeelden.

Na de lunch, bezoek aan het nieuwe museum van Gizeh (Grand Egyptian Museum). Onder voorbehoud van opening in februrai 2024. Indien het museum nog niet open is voor het publiek, zullen alternatieve bezoeken worden georganiseerd : Cairo Museum, Museum of Egyptian Civilization, Dashur piramiden…

19 Februari

Gizeh – Caïro – Brussel (B)

Transfer naar de luchthaven van Cairo en terugvlucht naar Brussel.

€ 3.927 p.p.

Inbegrepen

  • Culturele hoogtepunten: Vallei der koningen, Karnak, piramides van Giza, Aswan & Nijlcruise
  • Overnachtingen Luxor en Caïro in topaccommodaties
  • Een authentieke cruise op de Nijl aan boord van een dahabieh
  • Begeleiding met Egyptische gids en Sophie Vyncke

Interesse?

Vul het formulier in. Ik stuur je graag meer informatie.