Riviercruise op de Douro, rivier van goud

Kronkelend langs de ruwe en romantische landschappen van Portugal en Spanje, is de Douro-rivier heer en meester. De met wijngaarden bedekte oevers vormen de geboortegrond van de rijkdom van deze regio: porto en vinho verde. We presenteren je graag deze pracht van een riviercruise uit het aanbod van Rivages du Monde. Een 8-daagse trip met Nederlandstalige begeleiding.

Dag 1 & 2

Brussel – Régua – Lamego

Lijnvlucht naar Porto en inscheping aan boord van de MS Queen Isabel (5*). Eerste aanleghaven is Régua, toegangspoort tot wijnregio Alto Douro. Na de middag op verkenning in Lamego. In het Lamego Museum ontdek je een mix van Portugese schilderwerken en Vlaamse wandtapijten.

Op het wijnlandgoed van Quinta da Avessada geeft de eigenaar je een persoonlijke rondleiding. En wanneer de avondgloed zich als een dekentje over de wijnlanden sluiert, schuif je gezellig mee aan tafel. Geniet van een muzikaal opgeluisterd diner met lokale specialiteiten en hier geproduceerde wijnen.

Dag 3

Vega Terron – Castelo Rodrigo

Langs diepe en steile valleien bereikt je drijvende luxehotel de Spaanse grens in Vega Terron. Op de top van de heuvel bezoeken we het middeleeuwse dorp van Castelo Rodrigo, de kasteelruïnes en de Reclamador-kerk. ‘s Avonds diner met de kapitein.

Dag 4

Salamanca

Op panoramische stadsrondrit door de oude stad van Salamanca ontdek je heel wat Unesco Werelderfgoed, waaronder de universiteit op de Patio de las Escuelas. Opgericht in 1215 en een van de oudste universiteiten van heel Europa.

Dag 5 & 6

Régua – Porto

Na een wijnproeverij in Régua trekken we naar Solar de Mateus. Dit elegante, 18e-eeuwse landhuis is een pronkjuweel van de barokkunst. Terug aan de monding van de Douro, zien we hoe Porto zich spreidt over het heuvelland. Porto’s bruggen, monumenten, azulejo’s, bloemrijke balkons en winkelstraten zijn een lust voor het oog.

Vanop het plein van de Kathedraal van Sé, een van de oudste relieken van de stad, geniet je van een adembenemend uitzicht over de rivier en de daken van Porto.

Dag 7 & 8

Guimarães – Braga – Brussel

In Guimarães staan het middeleeuwse Largo da Oliveira en het hertogenkasteel van Bragança op het programma. Volgende halte: Braga, tot op vandaag nog steeds een van de belangrijkste religieuze centra van het land. Hét symbool van de stad is de 12e-eeuwse kathedraal, de eerste van Portugal.

5 Redenen voor de Douro met Rivages du Monde

1) Dankzij de chartering van volledige schepen neemt Rivages du Monde de totaliteit van de cruise in handen. Keuze van het schip, uitwerken van de reisroute, organisatie van de excursies, kwaliteit van de hotels en taalgarantie.

2) Nederlandstalige of tweetalige (NL en FR) omkadering aan boord. Excursies door Nederlandstalige gidsen of met simultaanvertaling door de reisbegeleiders.

3) Aan boord én aan land kan je steeds rekenen op persoonlijke assistentie van één of meerdere reisbegeleiders of de cruisedirecteur.

4) Professionele sprekers leggen je bestemming bloot met historische, geopolitieke, ecologische en culturele inzichten. Ze reiken je de sleutels aan om de rijkdom van de landen en zijn bewoners beter te begrijpen. In alle verscheidenheid en met respect voor lokale tradities.

5) Schip op mensenmaat, maximaal 112 passagiers.

Meer reisinspiratie in ons magazine OpVakantie!

Deze en andere reisreportages lees je in ons inspiratiemagazine OpVakantie!. Van vakantiehuizen voor een onvergetelijke gezinsvakantie tot absolute tophotels om jezelf helemaal te verwennen. Van gekende vakantiebestemmingen tot verrassende aanraders, kortbij en ver weg.

Interesse?

Vul het formulier in. Ik stuur je graag meer informatie.