Rondreis Cultureel Zuid Peru 18 dagen

Deze klassieke rondreis is zeer compleet en is ontworpen voor diegenen die slechts 18 dagen de tijd hebben om Peru te bezoeken. Het zal u toelaten om alle natuurlijke, culturele en archeologische “musts” van dit land te ontdekken met zijn prachtige, adembenemende landschappen.

Rondreis Cultureel Zuid Peru 18 dagen | Travel 4U Experts Beersel – Travel Expert Sophie Vyncke

De reis begint in Lima. Een bezoek aan het koloniale Lima, een boottocht naar de Ballestas Eilanden waar u een prachtige zeefauna kan bewonderen. Een bezoek aan de wijnmakerijen met bijhorende wijnproeverij en de ontdekking van de Pisco “de Peruaanse Brandy”. Als u in de Oase van Huacachina verblijft, kunt u een buggy- en sandboardtour maken.

U zet de trip verder naar Nazca, en de Chauchilla mummies tour (optioneel kan u bijboeken om over de Nazca lijnen te vliegen.) U vertrekt met de VIP nachtbus naar Arequipa, de witte stad, waar u het koloniale centrum en het Santa Catalina klooster bezoekt. Daarna vertrekt u voor 2 dagen naar de Colca Canyon waar u de gelegenheid heeft om vicuña’s en condors te observeren in een van de meest indrukwekkende landschappen. Daarna neemt u de route Arequipa – Puno waar u de eilanden van de Uros en Taquile indianen van het Titiccacameer bereikt.

Verblijf in Taquile waar je de gemeenschappelijke levenswijze van de bewoners kunt observeren en in hun huizen kunt verblijven. U neemt een binnenlandse vlucht naar Cuzco, de oude hoofdstad van de Inca’s. Cuzco wordt door de UNESCO beschouwd als een historisch monument en patrimonium van de mensheid. Met de archeologische schatten: Sasayhuaman, Kenko, Puka Pukara en Tambomachay.

Mogelijkheid om een excursie te maken naar de Heilige Vallei van de Inca’s met Pisac en Ollantaytambo. Daarna aansluiting met de trein naar het dorp Aguas Calientes. Privé rondleiding door Machu Picchu (optioneel: mogelijkheid van de beklimming van de Huayna Picchu), dit is een buitengewone plantenstad aan de top van de berg, aan de poort van de jungle.

 

Reisprogramma

Dag 1 tot 5: 

Lima – Paracas – Ica – Nazca – Arequipa Verkenning van het koloniale deel van Lima centrum. Toer op het schiereiland dat ’s werelds grootste concentratie zeevogels herbergt. Excursie Ballestas eilanden, de ‘kleine’ Galápagos eilanden. Bodega bezoek met Pisco en wijndegustatie. Daarna naar de Huacachina woestijn. Toer met Buggys en sandboarding met een geweldig uitzicht. Transfer naar Nazca, met mogelijkheid van vlucht over de Nazca lijnen. Bezoek Chauchilla kerkof, met verschillende mummies. Nachtbus naar Arequipa.

Dag 6 tot 12: 

Arequipa – Colca Canyon – Puno – Titicaca meer – Cuzco

Dag 13 tot 18: 
Cuzco – Heilige Vallei – Machu Picchu – Lima – België

City tour, met bezoek aan het Santa Catalina klooster, een mooi koloniaal bouwwerk, het Colca Canyon reservaat van Aguada Blanca, waar u vicuñas kan bewonderen. Overnachting in Chivay met bezoek aan de thermale baden, diner met live muziekshow en typische dansen. Met de Cruz del Condor tour rit naar Puno.

Aankomst in Titicaca met bezoek aan de Uros-eilanden. Excursie naar Amantani, waar we een mooie natuurwandeling maken. Overnachting bij de lokale bevolking. Bij deTaquile excursie gaan jullie de mediterraanse atmosfeer opsnuiven. Terug naar Puno en rit met de VIP bus naar Cuzco met bezoek aan het museum van Pukara, de Alpaca-kwekerij La Raya (4335 m), ruïnes van Raqchi en het kerkje Andahuaylillas (de Sixtijnse kapel van Amerika). Cuzco citytrip, bezoek aan de kathedraal en de Korichanca tempel, Tambo Machay, Kenko.

We bezoeken we Puka Pukara met terrassen, trappen en gangen en maken een tour van de heilige vallei van Pisac, een typisch indianendorp met Inca ruïnes, het fort van Ollantaytambo om nadien met de trein naar Aguas Calientes te vertrekken. In de vroege ochtend nemen we de bus naar Machu Pichu, begeleide wandeling met gids. Deze stad is door de UNESCO erkend als werelderfgoed en is precolumbiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. Terug naar Ollantaytambo.

De volgende dag doen we een Regenboog bergtocht met ontbijt in Cusipata, een afstand van 77 kilometer en de reis duurt ongeveer 2 uur. Aankomst bij de gemeenschap van PHULAWASIPATA. We beginnen de wandeling naar de berg van 7 kleuren, deze duurt ongeveer 1u30 minuten om de berg van VINIKUNCA te bereiken. Terugkeer naar de stad Cuzco. Volgende dag luchthaven Lima voor de terugvlucht naar België.

 

Interesse?

Vul het formulier in. Ik stuur je graag meer informatie.